En af planerne for denne havesæson er at skabe en køkkenhave i forhaven. Tricket er at finde et sted, hvor der er så meget sol som muligt, for det er det, grøntsagsplanter elsker. Jeg bor i et hus fra 1930’erne, så de fleste træer og buske har været der i årtier. De er vokset enormt og giver privatliv, men også skygge. Vi rydder det mest solrige hjørne af bunddække og ukrudt. Jorden er stampet ned og dækket med bark. Hos isenkræmmeren køber vi 6 mørtelkar, hydrogranulat og pottejord. For at forhindre at vi får 6 mudderpytter efter et kraftigt regnskyl, borer vi først huller i bunden af ​​de kommende grøntsagsbeholdere og fylder dem derefter med et lag granulat og jord. Og så begynder valget: du kan ikke få plads til så meget i 6 skraldespande.

planter
Jeg vil have gulerødder og rødbeder, salat, tomater, løg, chard, bønner, rabarber og … puha, der er allerede otte. Som sædvanlig kommer jeg hjem med meget anderledes planter, end hvad jeg havde på min liste. I gartneriet har de smukke økologiske urteplanter, fra Puur-Aroma, også til salg gennem deres webshop Jeg køber rød fennikel, blodsyre og hvidløg. Også gulerods- og roefrø og rødbede. Det er stadig for tidligt for tomater, så jeg kan ikke længere sælge bønner. Rabarberne havde jeg allerede sidste år, den skal bare flyttes til den nye køkkenhave. Karret med jordbærplanter kan også gå der. Få uger efter såning er rodplanterne allerede veletablerede og skal tyndes ud, ellers bliver de skubbet under jorden. Roerne er forsået indendørs og er næsten klar til at gå udenfor for at hærde af. Syrlingen, fennikel og hvidløg klarer sig fint. Vejret er ideelt: sol og regn.