Vidunderligt, to uger i Frankrig, ja vejret var smukt og veludhvilet. Her i Holland har det også været godt, sol og regn har vekslet: frugtbart vejr til haven. Min have efter ferien er ret vild.
Græsset blev slået en gang i de 16 dage af en venlig ven. Jeg havde bedt om at vande planterne i potter, hvis de var tørre, men det var ikke nødvendigt. Han har ladet resten af ​​haven stå uforstyrret, og han har ret. Men for os sidste weekend: Tag havehandsker på og kom på arbejde!

Opgavefordeling
Græsset, kanterne og ukrudtet mellem fliserne er til manden og grænserne for mig. Ukrudtsmæssigt er det ikke så slemt, en masse formalet hylde på ét sted, men for resten er det primært planterne, der hygger sig lidt for meget i min have, jeg skal tage fat på. Fjern først og fremmest de påtrængende gøgeblomster og hurtigt også, for de ligger allerede godt i frøet og ellers skal jeg have endnu flere næste år. Skær forsigtigt og træk planterne op af jorden. Det er allerede et klik fuldt.
Så har forårsbalsamerne spredt sig stort set overalt i år, men de er nemme at trække ud. Det er bemærkelsesværdigt, hvilken enorm kraft planter besidder. På to måneder fra et frø til en plante næsten to meter høj med en hul stilk, så tyk som spadens håndtag. Jeg forlader en gruppe, fordi jeg elsker duften og humlebierne kan også lide dem.
Endnu flere ågermænd må tro på det: Efterårsastrerne er rykket frem til kanten af ​​grænsen, der vil jeg ikke have dem. Merianen hænger over hele stien og har sat alle de ledige pladser på hug. Så har vi skomagerplanten: den har kun blomstret sparsomt i år, men har formeret sig en del. De tykke rødder overlapper hinanden under jorden og nogle gange over jorden. Nå, det klarer fint op!