Hvor er du vidunderlig. Det er meget sjovt at have et kirsebærtræ.
Om foråret har du en gigantisk buket blomster, i forsommeren har du kirsebær, hvis alt går vel, men mere om det senere.

I skyggen
Når solen skinner, danner træet en naturlig parasol. Skygge om du kan lide det eller ej. Det gør vi, men det gør naboerne ikke. Så den skal beskæres. Alle de bøger og hjemmesider, jeg har konsulteret, fraråder beskæring, for beskæring giver vækst. Men det nytter ikke naboerne: ”så beskærer du det igen.” Jamen, der er noget i det, og fordi vi også giver naboerne en plads i solen, så skal vores kirsebær tro på det om efteråret, den aftale indgås i dagsordenen.cherrytree-ultimo juli

Træ med hårnet
Nu noget om frugterne. Vi har boet her i over tre år nu, og jeg har endnu ikke smagt et kirsebær. Det gør fuglene, en fugleslikfabrik hedder bedre vores træ. Dejligt da de kan spise kødet af frøene og lade stilkene med frøene hænge ned. Sådan cirka? ingen måde. Jeg kan ikke holde ud at tænke på, at en fugl bliver viklet ind i den, og den ser også muggen ud, sådan et træ med hårnet.kirsebær-i-træ

Kage og marmelade
I juni var vi i Frankrig, hvor der står et endnu større kirsebærtræ i haven. Fuld af store sorte kirsebær! Selv på den højeste trappe kunne vi ikke plukke alle kirsebærene. Jeg forarbejdede et kilo eller deromkring til marmelade, med halvsødt gelésukker, lækkert!
Jeg har også lavet clafoutis et par gange, uden frø, selvom franskmændene siger man skal lade dem blive i, så de bliver hele i kagen. Men på grund af vores kindtænder besluttede jeg mig for at bruge cherry pitter alligevel. Opskriften?
Skil det gule fra det hvide fra to æg. Bland 150 g sukker i æggeblommen, tilsæt 200 g mel og 250 cl mælk. Derefter en halv pose gær og 100 g smeltet smør. Slå fast hver gang. Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i. Tilsæt 1 kilo kirsebær, med eller uden sten. Hæld det hele i en smurt bradepande og bag clafoutis i en moderat varm ovn i cirka en time. Lad køle af og nyd.